Fazolový guláš (nejen) s řepou recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 240 g fazolí ve slaném nálevu - scezených
- máslo nebo olej
- 100 g celeru
- 100 g mrkve
- 100 g pórku + na dozdobení
- 300 g červené řepy
- 1 lžička jemně nasekaného zázvoru
- 2 stroužky nasekaného česneku
- cca 250 g brambor
- 140 g rajského protlaku
- snítka tymiánu nebo rozmarýnu
- 1 velké rajče
- vývar dle potřeby (hustoty)
- sůl
- pepř mletý
Postup Fazolový guláš (nejen) s řepou
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s na hranolky nebo kostičky pokrájeným celerem a řepou. Po osmažení přidáme pokrájený pórek, nasekaný zázvor, česnek a protlak. Vše ještě krátce osmažíme, přidáme bylinky dle chuti, přisypeme na kostky pokrájené brambory, osolíme, opepříme a přilijeme cca půllitr vývaru.
Vaříme pod poklicí za občasného promíchání do změknutí zeleniny na skus. Pak přidáme na drobno pokrájené větší rajče (nebo dvě střední) a dvě minutky povaříme. Nakonec přisypeme scezené fazole, které necháme v guláši prohřát, případně ještě dosolíme nebo opepříme a můžeme dle potřeby přilít vývar (vodu) na zředění.
Podáváme samostatně nebo s chlebem, na talíři dozdobíme tenkými plátky pórku.