Fazolová polévka se zeleninou a strouháním recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 200 g suché barevné fazole
- 2- 3 velké mrkve
- 1-2 kořenové petržele
- 1 menší celer
- petrželová nať
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 PL hladké mouky
- 1 PL mleté sladké červené papriky
- 1 kl pálivé mleté papriky
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 vejce
- 100 g polohrubé mouky
- olej
- voda
Postup Fazolová polévka se zeleninou a strouháním
Postup přípravy receptu
-
Deň vopred - večer namočíme fazuľu, druhý deň vodu zlejeme, pridáme čerstvú studenú vodu a privedieme do varu. Prvú vodu z varenia zlejeme a doplníme čerstvou vodou.
Ked je fazuľa polomäkká, pridáme mrkvu, petržlen, celer pokrájaný na kocky alebo kolieska, okoreníme mletým čiernym korením.
Takmer mäkkú fazuľu zahustíme zásmažkou z oleja, múky, cibule, oboch paprík a vody.
Zavaríme strúhanie. Vypneme plameň, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak, prikryjeme pokrievkou, aby cesnak polievku prevoňal.
Podávame horúce, posypané posekanou petržlenovou vňaťou.
Strúhanie: Vajce spracujeme s múkou na tvrddé cesto, ktoré nastrúhame na slzičkovom strúhadle a necháme preschnúť.