Fazole s mletým masem (Kyımalı kuru fazulye) recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 2 sklenice bílých fazolí
- 300 g mletého masa
- 3 lžíce rajského protlaku
- 3 rajčata
- 3 čerstvé papriky
- velká cibule
- sůl
- pepř
- sladká i pálivá paprika
- petrželová nať
- olej na smažení
Postup Fazole s mletým masem (Kyımalı kuru fazulye)
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočené fazole uvaříme téměř doměkka. (Pokaždé vařím celý sáček, část uvařených fazolí použijui hned, zbytek nasáčkuji do mrazáku a mám tak hned po ruce - další vaření s fazolemi trvá jen chvilku.)
Na oleji osmahneme cibuli, na ní zpěníme obě mleté papriky. Pak vmícháme a lehce osmahneme protlak a na tomto základu mleté maso. Smažíme za stálého míchání, aby se maso nespeklo do hrudek.
Přidáme krájené papriky a rajčata, sůl a pepř, zalijeme trochou horké vody a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme fazole a dodusíme doměkka.
Ochutnáme, popř. dosolíme, posypeme sekanou petrželovou natí a podáváme - s bílým pečivem nebo rýží.