Fantastický kynutý koláč s pudinkem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
200 ml mléka
100 g rozehřátého másla (hera)
2 vejce
1/2 kg polohrubé mouky
100 g cukru krystal nebo krupice
špetka soli
10 g sušeného droždí
Náplň:
1 l mléka
75 g cukru
2 vanilkové cukry
2,5 balíčku vanilkového pudinku
čokoládová poleva dle chuti (1 na pocákání nebo 2 na potření;třetí barevně odlišná může být na ozdobu) - já pocákala jen jednou

Postup přípravy receptu

  1. Příprava těsta (domácí pekárna). Suroviny vložit v daném pořadí, zapnout program těsto.

  2. Pudinkovou náplň uvaříme a necháme vychladit (dát vařit 900 ml mléka s cukry, ve zbytku mléka rozmíchat pudink, dát do horkého mléka a nechat projít varem).

  3. Koláč: Z těsta si vezmeme 2/3, vyválíme a dáme na tukem vymazaný plech, zalijeme vychladlým pudinkem a zbytek těsta opět vyválíme a zakryjeme jím pudink.

  4. Pečeme na 180°C 40 minut (v plynové troubě nechat rozpálit, vložit koláč, ztlumit teplotu na minimum a nechat 40 minut). Ozdobíme polevou (se šlehačkou je to ještě lepší, ale nemusí být).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!