Falešné krkonošské kyselo - báječné recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

po mé maličké úpravě na 3 litry polévky:
2 sáčky houbičkové polévky (hřibová, žampionová atd)
5 větších brambor
4 vajíčka
3-4 cibule
2 skleničky směsi houbiček v kyselém nálevu
1 kysaná smetana
sůl
2-3 polévkové lžíce octa
maggi
kmín
100 ml mléka
150 ml vody
2-3 polévkové lžíce hladké mouky (někdy ani není třeba zahušťovat)

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody dáme houbičky bez nálevu (pokud je nálev chutný, ke konci jej tam dejte) a klidně celé, vypadá to pak na talíři pěkně, přidáme trochu kmínu a přihodíme nakrájené brambory. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

  2. Ve 150 ml studené vody rozmícháme žampiónové polévky.

  3. Když jsou brambory měkké, tak k nim do hrnce nalijeme rozmíchanou polévku a asi 5-10 minut povaříme.

  4. V půllitru smícháme zakyslou smetanu s asi 100 ml studeného mléka a přisypeme 2-3 polévkové lžíce hladké mouky. Důkladně promícháme, aby nebyly hrudky. Za stálého míchání vlijeme do kysela a povaříme asi 10 minut dokud polévka trochu nezhoustne.

  5. Nakonec usmažíme míchaná vajíčka (osolená a s kmínem) a přihodíme do polévky. Na pánvi osmažíme cibulku (asi 2-4 ks) nakrájenou na kostičky a přidáme do kysela. Dochutíme octem (2-3 polévkové lžíce), solí a maggim.

  6. Na talíři ještě kyselo poléváme trochou rozškvařeného másla a popřípadě si každý ještě dle chuti přidá ocet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!