Falešná znojemská omáčka recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- miska pečeného masa (zbylé od oběda)
- 1 větší cibule
- 100 g špeku + olej dle potřeby
- 3-4 sterilované okurky
- 2 lžíce hladké mouky
- cca 600-700 ml masového vývaru
- nálev z okurek
- 2 lžičky kremžské hořčice
- sůl
- pepř
Postup Falešná znojemská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a špek nakrájíme nadrobno. Opečeme špek, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Zasypeme moukou a orestujeme jíšku.
Přimícháme hořčici a zalijeme vývarem. Vaříme s občasným mícháním asi 10 minut. Mezitím nakrájíme maso na velikost sousta a okurky na kostičky.
Přidáme to do omáčky a vaříme dalších cca 10 minut. Omáčku dochutíme nálevem z okurek, solí a pepřem. Podáváme s těstovinami, rýži nebo knedlíky.