Falafel z červené čočky recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 300 g červené čočky
- 100 g kuskusu
- 720 ml vody
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 1 lžíce oleje
- 1 vejce
Postup Falafel z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce vsypeme čočku, přidáme nastrouhaný česnek, kmín, rajčatové pyré a 600 ml vody, přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut nebo dokud není čočka uvařená a všechna voda není vsáknutá do čočky.
Uvařenou směs dáme do mísy a necháme vychladnout.
Mezitím dáme do menší misky kuskus a zalijeme ho 120 ml vařící vody. Zakryjeme a necháme 15 minut.
Hotový kuskus vmícháme do čočkové směsi.
Jakmile je směs vychladlá, vmícháme vajíčko a případně dochutíme solí nebo pepřem.
Ze směsi vlhkýma rukama nebo dvěma lžícema tvarujeme kuličky, válečky nebo placičky, které smažíme na troše oleje. Podáváme s chlebem pitta, česnekovým jogurtem a zeleninou.