Eintopf - aneb luštěniny se zeleninou a trampským cigárem recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 250 g brambor
- 250 g žluté čočky
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 2 mrkve
- 1 řapíkatý celer
- 1 cibule
- půlka malého pórku
- sůl
- pepř
- 1/2 brokolice
- dijonská hořčice
- muškátový květ
- 1,5 nožičky trampského cigára
- (může být uzené nebo vepřové maso)
Postup Eintopf - aneb luštěniny se zeleninou a trampským cigárem
Postup přípravy receptu
-
Žlutou čočku uvaříme podle návodu. Nenamáčíme. V druhé nádobě uvaříme v zeleninovém vývaru pokrájené brambory, cibuli, jarní cibulku nebo pórek, celer a mrkev.
Vaříme doměkka. Nakonec přidáme krátce povařit pokrájenou brokolici.
Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a vmícháme podle chuti dijonskou hořčici.
Trampské cigáro nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Povaříme cca 5-7 minut. Přimícháme uvařenou a přecezenou čočku. Podáváme s pokrájenou jarní cibulkou.