Džem, marmeláda recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

1 kg jakéhokoliv čerstvého ovoce
500 g cukr
1 Gelfix extra 2:1
1 lžička kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, vypeckované, ovoce (jakékoliv:meruňky, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, třešně) dáme do formy pekárny - dáváme malé kousky - podle druhu, tedy aspoň pokrájíme na půlky. Rybíz, angrešt apod. rozmixujeme a propasírujeme.

  2. Přidáme Gelfix, cukr, kyselinu citronovou.

  3. Vždy se řídíme návodem na sáčku - poměr ovoce a cukru! spustíme program Džem / Marmeláda.

  4. Po ukončení programu ihned formu vyjmeme a lijeme do čistých sklenic, ale NEPLNÍME až po okraj (můžeme zalít 1 zátkou rumu), které ihned uzavřeme a otočíme aspoň na 10 minut na víčko, aby se chytlo.

  5. Pak otočíme, po úplném vychladnutí uložíme do chladna.

  6. Pokud nechceme v džemu kousky ovoce může jej ihned po ukončení programu dát do mixeru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!