Džem, marmeláda recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 1 kg jakéhokoliv čerstvého ovoce
- 500 g cukr
- 1 Gelfix extra 2:1
- 1 lžička kyseliny citronové
Postup Džem, marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Omyté, vypeckované, ovoce (jakékoliv:meruňky, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, třešně) dáme do formy pekárny - dáváme malé kousky - podle druhu, tedy aspoň pokrájíme na půlky. Rybíz, angrešt apod. rozmixujeme a propasírujeme.
Přidáme Gelfix, cukr, kyselinu citronovou.
Vždy se řídíme návodem na sáčku - poměr ovoce a cukru! spustíme program Džem / Marmeláda.
Po ukončení programu ihned formu vyjmeme a lijeme do čistých sklenic, ale NEPLNÍME až po okraj (můžeme zalít 1 zátkou rumu), které ihned uzavřeme a otočíme aspoň na 10 minut na víčko, aby se chytlo.
Pak otočíme, po úplném vychladnutí uložíme do chladna.
Pokud nechceme v džemu kousky ovoce může jej ihned po ukončení programu dát do mixeru.