Dýňový koláč s chutí medového perníku recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2,5 hrnku (hrnek - 250ml) špaldové nebo polohrubé mouky
- 1,5 KL jedlé sody
- 1 KL koření-medový perník
- 2 vejce
- 1,5 hrnku kefíru (mléka)
- 3/4 hrnku oleje
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- +
- 2,5 hrnku strouhané dýně (bez pecek)
- 3 PL třtinového cukru na prosypání dýně
- máslo do formy
- strouhaný kokos
- Na žmolenku:
- 100 g másla
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
Postup Dýňový koláč s chutí medového perníku
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme postupně olej, kefír (mléko), nakonec přisypeme mouku se sodou a smíchanou se lžičkou koření - medového perníku.
Těsto nalijeme do keramické pečící nádoby, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali strouhaným kokosem. Dýni nahrubo nastrouháme, prosypeme cukrem a nasypeme na těsto ve formě.
Z másla, cukru a mouky připravíme žmolenku, kterou posypeme nastrouhanou dýni.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Zkoušíme špejlí.