Dýňový koláč (Pumpkin pie) - zdravější verze recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 125 g polohrubé mouky
- 125 g celozrnné špaldové mouky
- špetka soli
- strouhaná kůra z 1/2 citronu
- 125 g másla
- 1 vejce
- 3 PL agáve sirupu
- Náplň:
- dýně Hokkaido
- 2 vejce
- 3 PL agáve sirupu (nebo javorového sirupu nebo jen med)
- 2 PL medu
- 2 polévkové lžíce Crème fraiche
- šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 lžičky skořice
Postup Dýňový koláč (Pumpkin pie) - zdravější verze
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí na těsto vytvoříme hladké těsto a dáme do chladu odpočinout.
Náplň připravíme z oloupané dýně zbavené semen, pokrájíme ji a v trošce vody dusíme do měkka, vodu po schladnutí slijeme. Rozmixujeme, osladíme medem a sirupem, přidáme citr. šťávu, skořici, creme fraiche a dvě vejce, důkladně promícháme.
Těsto vyválíme a urovnáme do máslem vymazané dortové formy, upravíme okraje. Dno těsta propícháme vidličkou a vlijeme dýňovou náplň.
Pečeme při 180 stupních cca 40-45 minut až náplň ztuhne a korpus je upečený dorůžova (okraje se odchlipují od formy).