Dýňový cheesecake recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 130 g perníčků
- 100 g bebe sušenek
- 1/3 hrnku cukru
- 1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
- 8 polévkových lžic másla rozpuštěného
- 680 g tučného tvarohu
- 3 vejce
- 1 hrnek hnědého cukru
- 1 hrnek dýňového pyré
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
Postup Dýňový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 180°C. Smícháme rozemleté perníčky a sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a 1/4 ČL zázvoru. Směs vtlačíme do dortové formy vel. 20 cm, a to nejen na dno, ale i do stran. Pečeme v předehřáté troubě cca 5 minut, necháme vychladnout.
V kuchyňském robotu (nebo ručním mixeru) vyšleháme tvaroh dohladka. Postupně vmícháme - v následujícím pořadí - cukr, pyré, vanilku a koření. Směs nalijeme do vychladlého korpusu. Pečeme při 180°C cca 60 - 70 minut.
Necháme vychladit při pokojové teplotě a následně vychladíme v lednici, ideálně přes noc. Podáváme vychlazené, polité karamelovým sirupem.