Dýňové taštičky - Tortelli di zucca recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 300 g nudlového těsta (odkaz v poznámce).
- Náplň:
- 500 g dýně hokaido
- 150 g sušenky amaretti
- 150 g mostarda hrušková (odkaz v poznámce)
- 60 g Grana Padano
- 1 vejce
- muškátový oříšek
- sůl
- máslo
- pár šalvějových lístků
Postup Dýňové taštičky - Tortelli di zucca
Postup přípravy receptu
-
Náplň připravíme den předem: Dýni rozpůlíme, zbavíme dřeně, nakrájíme na měsíčky a při 200°C pečeme ve vyhřáté peci do měkka (nespálit). Necháme vychladnout v troubě a pak lžící stáhneme dužinu ze slupky a pomačkáme ji. V mezičase rozmačkáme amaretti, jemně nasekáme mostardu, nastrouháme sýr. Vše, vč. dýně, smícháme v misce, přidáme vejce, nastrouháme trošku muškátového oříšku, osolíme, zamícháme a zakryté necháme do druhého dne.
Těsto rozválíme na tloušťku 2 mm a narádlujeme pásy široké do 10 cm. Na pásy těsta klademe asi centimetr od okraje hromádky náplně asi 5 cm od sebe. Přes hromádky přehneme těsto, kolem hromádek těsto spojíme hřbetem dlaně a narádlujeme tašky. Vaříme 3 až 4 minuty.
Na pánvi přepustíme na malém plameni máslo a přihodíme pár lístků šalvěje. NEPRAŽIT! K voňavému máslu dáme uvařené těstoviny, prohodíme a podáváme.
Toto jídlo jsem ochutnal přímo u zdroje, ale existuje i jídlo bez amaretti a bez mostardy