Dýňové rizoto s kuřecím masem (bez tuku) recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

500 g kuřecího masa bez kůže
600 g dýně
160 g arborio rýže
100 g nízkotučného taveného sýra
vývar
hrst jarní cibulky
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a nasucho osmahneme na teflonové pánvi.

  2. Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky.

  3. Rýži nasucho opečeme tak, aby získala lehce nahnědlou barvu.

  4. Rýži podlijeme vývarem, osolíme a za častého míchání vaříme asi 10 minut. Přidáme dýni a dál vaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.

  5. Když je rýže a dýně měkká, přidáme sýr, maso a jarní cibulku. Prohřejeme, aby se sýr rozpustil. Přikryjeme a necháme ještě 10 minut dojít. Výsledná konzistence by měla být krémová.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!