Dýňové rizoto s kuřecím masem (bez tuku) recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g kuřecího masa bez kůže
- 600 g dýně
- 160 g arborio rýže
- 100 g nízkotučného taveného sýra
- vývar
- hrst jarní cibulky
- sůl, pepř
Postup Dýňové rizoto s kuřecím masem (bez tuku)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a nasucho osmahneme na teflonové pánvi.
Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky.
Rýži nasucho opečeme tak, aby získala lehce nahnědlou barvu.
Rýži podlijeme vývarem, osolíme a za častého míchání vaříme asi 10 minut. Přidáme dýni a dál vaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.
Když je rýže a dýně měkká, přidáme sýr, maso a jarní cibulku. Prohřejeme, aby se sýr rozpustil. Přikryjeme a necháme ještě 10 minut dojít. Výsledná konzistence by měla být krémová.