Dýňové řízečky v těstíčku recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- dýně očištěná, oloupaná, na plátky pokrájená (velikostí jako menší hokaido)
- olej na smažení
- Těstíčko:
- 1 vejce
- 1 lžička zázvoru čerstvě nastrouhaného
- 2 stroužky nastrouhaného česneku
- 1 lžička kari
- 1 lžička soli
- 100 ml piva
- cca 100 g polohrubé mouky
Postup Dýňové řízečky v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Dýni očistíme i oloupeme, protože tepelná úprava bude jen velmi krátká a někomu by slupka mohla vadit. Poté ji pokrájíme na tenké plátky cca 4 mm.
Žloutky rozmícháme s nastrouhaným zázvorem, česnekem, solí, kari kořením. Přimícháme decilitr světlého desetistupňového piva, přisypeme mouku dle potřeby a vymícháme hustější těstíčko, které nebude rychle stékat z plátků dýně. Nakonec vmícháme do těstíčka sníh z bílku.
Plátky dýně namáčíme v těstíčku a vkládáme je do rozpáleného oleje osmažit z obou stran dokřupava. Hotové odkládáme na ubrousek.
Podáváme s čerstvou zeleninou, bramborovou kaší, dipy různých příchutí (zázvor, česnek, bylinky...)