Dýňové kousky z remosky recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- Na omládek:
- 60 g (ml) vody
- 1/2 lžičky sladěnky nebo sladovitu
- 8 g droždí
- 80 g hladké mouky
- Dále:
- 50 g (ml) vody
- 70 g strouhaných vařených brambor
- 3 lžíce oleje
- 2-3 lžíce dýňových semínek
- 1 a 1/4 lžičky soli
- 170-180 g pšeničné chlebové mouky
- kdo má rád, přidá i drcený kmín
Postup Dýňové kousky z remosky
Postup přípravy receptu
-
Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.
Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout.
Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.
Propracujeme, rozválíme na velikost remosky, kterou jsme předem vymastili nebo vyložili pečícím papírem a vložíme dovnitř.
Obracečkou, omočenou v oleji, koláč rozkrájíme na díly, mezery opět potřeme olejem a necháme tak nakynout.
Můžeme potřít vejcem, pospat dalšími dýňovými jádry a upečeme.