Dýňová omáčka s celerem - pro nejmenší recept
Top Recepty, Pro dětiSuroviny na recept
- 1/4 dýně hokkaido
- hrst celeru
- 1/2 cm pórku
- 1 KL olivového oleje
- špetka mletého kmínu
- špetka soli
Postup Dýňová omáčka s celerem - pro nejmenší
Postup přípravy receptu
-
Dýni hokkaido oloupeme a nakrájíme na kostky. Celer nakrájíme na kousky, pórek nadrobno.
V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a jemně na něm orestujeme pórek. Přidáme celer, mletý kmín a chvilku opékáme. Přidáme hokkaido, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka.
Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji a dochutíme solí.
Na talíř dáme uvařené těstoviny nebo noky (tvarohové či bramborové) a přelijeme je omáčkou.