Dýňová marmeláda s hroznovým vínem a meruňkami recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

cca 8 kg dýní - máslová, hokaido apod.
5 kg hroznového vína
2 balení (400-500 g) sušených meruněk
3 kg cukru krupice
4 Gelfixy
1 malá lžička kys.citronové

Postup přípravy receptu

  1. Dýně oloupáme a nakrájíme na kousky. Sušené meruňky nakrájíme také na kousky, přidáme k dýni, podlijeme vodou a uvaříme do měkka. Tyčovým mixérem pak dohladka rozmixujeme.

  2. Hroznové víno podlijeme trochou vodou a uvaříme do měkka. Přes plátýnko nebo utěrku rozvařené hroznové víno prolisujeme a šťávu přidáme k rozmixované dýni. Kdo má odšťavovač, může šťávu z hroznového vína odstředit.

  3. Vše promícháme a vaříme 5 min. Přidáme cukr promíchaný s Gelfixy, kyselinu citronovou a ještě minutu povaříme.

  4. Horkou marmeládu naplníme do skleniček a zavíčkujeme. Už nezavařujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!