Dýňová bageta recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

500 g hladké mouky
150-200 g dýňového pyré
6 lžic oleje
2 lžičky soli
balíček sušeného droždí
100-150 ml vlažné vody
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme mouku se sypkými surovinami, přidáme olej, dýňové pyré a vodu, tu raději postupně, protože v pyré je také voda. Těsto dobře vypracujeme, můžeme použít domácí pekárnu. Dáme na teplé místo vykynout.

  2. Troubu předehřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.

  3. Po vykynutí těsto ještě propracujeme a dáme na pomoučenou pracovní desku. Rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme obdélníkovou placku cca 40x30 cm, stočíme do tvaru bagety, položíme na plech s pečícím papírem, ostrým nožem povrch několikrát nařízneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme ještě 10-15 minut kynout. Pečeme zhruba 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!