Dýňová bageta recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 500 g hladké mouky
- 150-200 g dýňového pyré
- 6 lžic oleje
- 2 lžičky soli
- balíček sušeného droždí
- 100-150 ml vlažné vody
- vejce na potření
Postup Dýňová bageta
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme mouku se sypkými surovinami, přidáme olej, dýňové pyré a vodu, tu raději postupně, protože v pyré je také voda. Těsto dobře vypracujeme, můžeme použít domácí pekárnu. Dáme na teplé místo vykynout.
Troubu předehřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Po vykynutí těsto ještě propracujeme a dáme na pomoučenou pracovní desku. Rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme obdélníkovou placku cca 40x30 cm, stočíme do tvaru bagety, položíme na plech s pečícím papírem, ostrým nožem povrch několikrát nařízneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme ještě 10-15 minut kynout. Pečeme zhruba 30 minut.