Dušené vepřové v troubě recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové kýty (nakrájené na kostky)
- 1 červená cibule (nakrájené na měsíčky)
- 4 stroužky česneku (rozetřeného)
- 100 g salámu Chorizo (nakrájeného)
- 3 PL olivového oleje
- 1,5 KL koření PIRI-PIRI
- 1 KL mleté uzené papriky
- konzerva sekaných rajčat (s chilli paprikou a bylinkami)
- 300 ml kuřecího vývaru
- 100 g zelených oliv
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- nasekaná petrželová nať
- 400 g uvařené cizrny
Postup Dušené vepřové v troubě
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené maso osolíme, opepříme, okořeníme kořením a na troše oleje opečeme ze všech stran.
Zvolíme kastrol vhodný do trouby.
Opečené maso vyndáme do misky. Přilijeme zbytek oleje, přidáme cibuli s česnekem a na mírném ohni orestujeme.
Přidáme chorizo, osmahneme ho a posypeme mletou uzenou paprikou.
Vlijeme rajčata a vývar, přidáme maso.
Přiklopený kastrol vložíme do rozpálené trouby na 150°C. Pečeme zhruba 1 hod.
Přidáme cizrnu, olivy a pečeme dokud není maso měkké.
Přisypte nasekanou petrželovou nať, je-li potřeba dochuťte solí a pepřem.