Dušená vepřová krkovička s fazolovými lusky a oranžovou paprikou recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 300 g vepřová plec
- 1 ks oranžová paprika
- 200 g fazolové lusky
- 1/2 KL restované cibulky
- 1 KL sádla
- sůl
- pepř
- špetka drceného kmínu
- 1/2 kostky zeleninového bujónu
- špetka hotové světlé jíšky
Postup Dušená vepřová krkovička s fazolovými lusky a oranžovou paprikou
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a dáme orestovat kostičky masa se solí, pepřem a bujónem. Přidáme hotovou cibuli a hned zalijeme vodou a dusíme v tlakáči asi 20 minut.
Po otevření maso vyndáme stranou a na výpeku podusíme napřed fazolky a poté papriku, obojí na skus. Vrátíme zpět maso, promícháme, případně přidáme vodu nebo vývar a lehce zahustíme.
Můžeme zakápnout polévkovým kořením Maggi.