Dušená řepa s okurkami recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 800 g červené řepy
- 1 cibule
- 250 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 2 kyselé okurky
- 3 hřebíčky
- 1 lžička cukru
- olej
- sůl
- Na zahuštění:
- 4 lžíce červeného vína
- 1 lžíce octa
- ½ lžičky solamylu
Postup Dušená řepa s okurkami
Postup přípravy receptu
-
Cviklu ošúpeme a nakrájame na hranolčeky.
Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme cviklu a za stáleho miešania 5 minút restujeme.
Prilejeme vývar, pridáme klinčeky, cukor a soľ a dusíme 20 minút.
Zmiešame víno, ocot a solamyl a cviklu zahustíme.
Nakoniec pridáme na malé kocky nakrájané uhorky a už necháme len prehriať.
Podávame s volským okom, fašírkou alebo kúskom mäsa.