Dušená krůtí roládka na žampionech s jemným smetanovým přelivem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 plátky krůtí prsa
- 100 g anglická slanina
- kapie
- 250 g žampionů
- 2 vejce uvařená natvrdo
- sůl
- pepř
- koření adžika
- 1 střední cibulka
- smetana na vaření
- trošku tuku (olej, sádlo, omega a.j.)
- 1 PL hladké mouky
Postup Dušená krůtí roládka na žampionech s jemným smetanovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Adžika a necháme chvíli odpočnout.
Poklademe plátky anglické slaniny, přidáme na čtvrtky nakrájené vejce natvrdo, kousek kapie a dukladně smotáme do malé roládky. Maso mužeme sepnout jehlicí, nebo zavázat provázkem, ale není nutné.
Do kastrolku si dáme rozpustit tuk. Na něj dáme na chvilku orestovat roládky tak, aby se nám maso zatáhlo.
Maso vyjmeme, na tuk dáme na drobno nakrájenou cibulku, na drobno nakrájené žampiony a zbytek kapie. Lehce prorestujeme.
Přidáme maso, podlejeme vodou a dusíme do měkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávičku lehce zahustíme moukou rozmíchanou v cca 1 dc smetany. HOTOVO! Mužeme podávat s Vámi oblíbenou přílohou.