Dušená kotleta na paprice recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 3 plátky vepřové kotlety
- mletá sladká paprika
- hladká mouka
- 1 cibule velká
- olej
- 200 g červené papriky
- 50 g rajského protlaku
- vývar dle potřeby
- jíška nebo hladká mouka s vodou
- sůl
- pepř mletý
Postup Dušená kotleta na paprice
Postup přípravy receptu
-
Kotlety (mohou být i s kostí) naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce.
Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme lehce dozlatova. Pak cibuli odstrčíme ke straně, do oleje dáme po obou stranách osmažit připravené kotlety a po jejich osmažení přisypeme na nudličky pokrájenou očištěnou papriku a rajský protlak a ještě krátce smažíme. Poté kotlety podlijeme cca 250 - 300 ml vývaru a dusíme do změknutí masa pod poklicí.
Měkké maso vyndáme stranou, omáčku zahustíme jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, pokud je třeba, přilijeme vývar a ještě krátce omáčku provaříme, případně omáčku ještě dosolíme a opepříme. Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami, bramborem, noky...