Drůbeží játra po madridsku recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 500 g drůbežích jater
- plechovka nakrájených žampiónů (cca 200 g)
- 1 cibule
- 1,5 dcl bílého vína
- 2 dcl vývaru
- sůl
- pepř
- sušené chilli papričky mleté - podle chuti
- 2 lžíce strouhanky
- olej podle potřeby
Postup Drůbeží játra po madridsku
Postup přípravy receptu
-
Játra si odblaníme a zprudka opečeme na oleji, aby se zatáhla a pustila štávu.
Přidáme žampiony a nahrubo nakrájenou cibuli a chvíli ještě restujeme.
Zalijeme vínem, provaříme a přilijeme vývar. Asi 10 min. vše dohromady zredukujeme.
Pak přidáme 2 lžíce strouhanky a provaříme. Podáváme s rýží, bramborem, opekačkami-podle chuti.