Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

1 000 g dršťky
1 cibule
olej
mletá paprika
1 zelená paprika
feferonka (nebo feferonkový krém)
1-2 rajčata
česnek
majoránka
sůl
libeček ňať (pokud máme)
maggi (jestli chceme)

Postup přípravy receptu

  1. Držky dobre premývame v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme v tlakovom hrnci so soľou do mäkka. Po uvarení nakrájame na rezance. Prípadne si kúpime hotové predvarené a nakrájané - tie tiež zvyknem chvíľku prevariť.

  2. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, prípadne masti.

  3. Pridáme mletú papriku, nakrájanú papriku a paradajky, vložíme držky, podlejeme vývarom.

  4. Varíme, dochutíme feferónkou, cesnakom, dosolíme, ku koncu pridáme majoránku, tekuté korenie (Maggi), libeček. Jedlo je husté - nie je to polievka!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!