Drobenkový koláč s tvarohem a rybízem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g polohrubé mouky
- 200 g másla nebo hery
- 100 g hnědého cukru
- 500 měkkého tvarohu
- 150 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 350 g rybízu(čerstvého nebo mraženého)
Postup Drobenkový koláč s tvarohem a rybízem
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku s hnědým cukrem, přidáme nakrájené změklé máslo a zpracujeme na drobenku.
Ve druhé míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem, přidáme tvaroh a chvilku prošleháme.
Menší plech vyložíme pečícím papírem a na dno rozprostřeme 2/3 drobenky. Posypeme ji kuličkami rybízu, zalijeme tvarohovou hmotou a tu zasypeme zbylou drobenkou.
Pečeme na 180 stupních asi 45 minut. Vychladlé krájíme na porce.