Drátenická kapsa recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 800 g vepřové kotlety (bez kosti)
- 120 g uzeného Oštěpku
- 80 g sterilované kapie
- 200 g vařené uzené šunky
- 120 g cibule
- 80 g vepřového sádla nebo oleje
- 80 g rajčatového protlaku
- 80 g hladké mouky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- voda
- brambory
- máslo
Postup Drátenická kapsa
Postup přípravy receptu
-
Bravčové karé - kotlety pokrájame na 4 hrubšie rezy, ktoré naklepeme na tenko a okraje po obvode narežeme. Osolíme, okoreníme z oboch strán.
Na polovicu každého rezňa položíme plátok syra, cibule, šunky, preložíme na polovicu a zopneme kovovými ihlicami alebo špáradlami.
Obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji.
Vyberieme, pridáme do panvice rajčiakový pretlak, krátko opražíme, podlejeme vodou, vrátime kapsy a dodusíme do mäkka. Podávame so zemiakmi, pečenými na masle.