Double čokoládové muffiny recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 3 vejce
- 1/2 KL soli
- 135 g mletého cukru
- 1 KL vanilkového extraktu
- 1 smetana ke šlehání (33%)
- 40 g kakaa
- 210 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek
- 100 -120 g čokolády
Postup Double čokoládové muffiny
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme vejce, sůl, extrakt a cukr a utřeme je šlehačem do pěny. V jiné míse vyšleháme smetanu, až je tuhá. Poté ke smetaně vmícháme kakao a dobře rozšleháme.
Do pěny z vajec postupně zašleháváme kakaovou šlehačku (nejdříve pár lžic, pak přidáme zbytek). V další misce smícháme mouku s kypřícím práškem a tuto směs pak zašleháme do naší hlavní směsi. Taktéž nejdříve trošku a pak zbytek.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, čokoládovou tabulku nasekame na drobné kousky nebo koupime přímo malinké čočky a zamícháme vařečkou do směsi.
Do muffinového plechu nebo do misek plníme směs a pečeme cca 25 -30 minut. Zkoušíme párátkem nebo špejlí vprostřed. Po upečení můžeme pocukrovat.