Domácí vepřové klobásy recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřový bok 4 kg
- vepřová plec či kýta 1 kg
- sůl
- cca 2 dcl vody
- mletá paprika sladká
- mletá paprika pálivá
- mletý pepř
- Country koření
- prolisovaný česnek
- přír. střeva cca 15 m
- špejle
Postup Domácí vepřové klobásy
Postup přípravy receptu
-
Jen přibližně: 4kg vepřového bůčku nahrubo rozkutrovaného, prát z 1kg plece, pálivá a sladká paprika, mletý pepř, česnek, sůl, 2dcl vody, příp. Country koření. Řádně promíchat.
Nacpat do přírodních střev, nechat přes noc v chladu.
Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, domácí klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti. Z tohoto množství cca 30 párů klobás.