Domácí tagliatelle s bazalkovo-pistáciovým pestem recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- Na těstoviny:
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- Na pesto:
- čerstvé bazalkové listy
- pistácie
- olivový olej
- strouhaný parmazán
- 2 stroužky česneku
Postup Domácí tagliatelle s bazalkovo-pistáciovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Na vál dáme mouku a uděláme do ní důlek. Do důlku vyklepneme vajíčka, přidáme sůl a olej. Příborovým nožem zapracujeme vajíčka do mouky a poté vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto necháme 30 minut pod utěrkou odpočinout. Poté těsto rozdělíme na 4 části. Každou část rozválíme na tenký plátek a ten opatrně srolujeme. Ruličku nakrájíme jak široké těstoviny budeme chtít a rozmotáme. Těstoviny prosypeme moukou, aby se neslepily.
Pokud nemáme hmoždíř na přípravu pesta, tak budeme sekat a strouhat.