Domácí Carpaccio z panenky recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřová panenka
- 1 kg třtinového cukru
- 1 kg hrubé soli
- špetka kakaa
- špetka skořice
- rozmarýn
- šalvěj
- estragon
- tymián
- celý pepř
- hřebíček
- bobkový list
Postup Domácí Carpaccio z panenky
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme.
Připravíme si čistou utěrku (já použila plenu) a na ní promícháme přírodní cukr se solí, skořicí, kakaem a kuličkami pepře. Maso ve směsi obalíme.
Poté vše zavineme a důkladně utáhneme tak, aby mělo kolem sebe ze všech stran vrstvu solno-cukrové směsi. Necháme marinovat v lednici alespoň 15 dní.
Po 15-ti dnech podáváme v tenkých plátcích, zalijeme olivovým olejem a balsamikovým octem.