Domácí bujón recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 4 kuřecí skelety i s křídly
- 4 morkové kosti
- 3 mrkve
- 3 petržele
- 1 celer
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1/2 pórku
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 5 bobkových listů
- libeček
- lžíce soli
Postup Domácí bujón
Postup přípravy receptu
-
Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.
Vývar necháme opravdu mírně probublávat cca 4 hodiny. Poté vývar scedíme, necháme bublat a pomalu redukovat na cca 600-700 ml, až bude hustý.
Pak silný vývar přelijeme do tvořítek na led a dáme do mrazáku. Nebo ztuhlé nakrájíme na kostky a zamrazíme. Pak použijeme jako obyčejný koupený bujón.