Divoké maso dvou barev recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 1/2 kg hovězího masa (krk)
- 1/2 kg vepřového masa (kýta)
- 1 kávová lžička koření Divočina (Vitana)
- 1 kávová lžička koření Zvěřina (Vitana)
- 15 dkg uzeného špeku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- hladká mouka
Postup Divoké maso dvou barev
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy masa nakrájíme na stejně velké kostky.
Do hrnce dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme opéct nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel, bobkový list a nové koření.
Po opečení přidáme hovězí maso, podlijeme vodou a dusíme do měkka, dle stáří skotu.
Hovězí maso dusíme cca 60-90 minut a následně přidáme kostky vepřové kýty a dusíme společně ještě cca 30 minut. Kořenová zelenina se za uvedenou dobu dušení masa společně s cibulí zcela rozvaří a zahustí nám vynikající vzniklou silnou šťávu.
Pokud je potřeba a dle naší chuti můžeme osolit, opepřit a je-li šťáva málo hustá, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané v trošce vody (v tom případě necháme ještě 10 minut provařit). Podáváme s těstovinami, vynikající je to i s houskovým knedlíkem.