Divoká kachna nadívaná recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1 divoká kachna
10 dkg slaniny
10 dkg másla
sůl
Nádivka:
3 rohlíky
5 dkg slaniny
10 dkg uzeného masa (nebo šunky)
kachní játra
2 vejce
petrželka
sůl
cca 0,5 l mléka (nebo hovězího vývaru)

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky na nádivku nakrájíme na tenké plátky, polijeme horkým mlékem nebo vývarem, vidličkou rozmačkáme a přidáme ostatní přísady.

  2. Uzené maso a játra nakrájené na drobné kostičky. Všechno dobře promícháme.

  3. Dobře očištěnou a omytou kachnu prošpikujeme slaninou a osolíme. Dutinu břišní a volátko naplníme nádivkou a zašijeme.

  4. V pekáči si rozpálíme máslo a dáme kachnu prsy dolů.

  5. Na prsa položíme plátek slaniny.

  6. Jakmile máslo zrůžoví, slabě podlijeme. Pečeme doměkka. Jako přílohu podáváme rýži, brambory, knedlíky a také kompot nebo salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!