Divočák v rybízovinné omáčce s knedlíkem recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 600-700 dkg plece z divočáka
- 1 cibule
- koření divočina
- 2 lžice domacího rybízového džemu
- sůl
- pepř
- 2 dcl červeného vína
- domací vývar
- na zahuštění trochu mouky
- čerstvá paprika
- cibuli
- petrželku
Postup Divočák v rybízovinné omáčce s knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opražíme cibuli, přidame maso a necháme pořádně orestovat, až pustí štávu.
Přidáme dvě lžíce koření a malinko podlijeme domácim vývarem, necháme dusit a po chvilce přidáme džem a promícháme.
Podusíme a zahustíme moukou s vodou. Asi po 10 minutách nalijeme víno a necháme přejít varem.
Knedlíky jsem dělal v mikrovlnce, s přidáním petrželky a muškátového květu, ozdobení vidíte.