Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 270 g oloupaných brambor (2 větší)
- 200 ml netučného masového vývaru
- 300 ml mléka
- sůl
- čerstvá pažitka
Postup Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, vložíme do menšího hrnce, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Pokud je vývar bez soli nebo je slaný málo, tak dosolíme.
Měkké brambory v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem, částečně už můžeme naředit mlékem. Po rozmixování přidáme zbytek mléka dle potřeby a necháme cca 3 minuty provařit. Nakonec přidáme jemně nakrájenou pažitku a odstavíme.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a k tomu buď vařené libové hovězí nebo vepřové maso, případně vařené vejce. Třeba i ztracené nebo sázené. Pokud budeme podávat s masem, tak vývar použijeme na omáčku.