Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- na krém:
- 2x Mascarpone (200g od firmy Italy...fakt chutné)
- 2x smetana ke šlehání (s vyšším obsahem tuku)
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 ztužovač šlehačky
- kůra z 1/2 limetky
- na omáčku:
- malá krabička jahod
- 2 lžíce tmavého cukru
- kůra z 1/2 limety
- šťava z limety
- 1 rovnou lžičku Solamylu
- pro zelený kontrast:
- 1 kiwi (tvrdší, pokrájené na drobné kostičky)
- na dno pohárů:
- kousek korpusu (upečeného rozdrobeného, uschováno z krtka - lze nahradit i nadrcenými sušenkami, piškotům nejsem moc nakloněná)
- šťáva z 1/2 pomeranče
- pomerančová kůra (3x strouhnutí)
- 6 kulí Rafaela
Postup Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.
Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a povaříme do jemného rozvaření.
V malé trošce studené vody rozmícháme škrob a vlijeme k jahodám. Omáčka se zahustí. Dáme vychladnout.
Na dno sklenic rozdrobíme tak do výše 1cm korpus, či sušenky. Vymačkáme půl pomeranče, strouhneme do něj omytou kůru a šťávou pokropíme korpusové drobky.
Na něj naneseme vrchovatou polévkovou lžící krému, jemně rozprostřeme a dáme 1 PL jahodové omáčky.
Posypeme kostičkami kiwi.
Znovu opakujeme s krémem, jahodovou omáčkou a kostičkami kiwi, dokud nevypotřebujeme.
Vršek dozdobíme. Já dala Rafaelovo kule. Pak už jen vychladit a servírovat.