Datlové řezy se skořicí a badyánem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 300 g sušených datlí
- 150 g kešu ořechů
- 2 lžíce medu
- skořice
- 1 hvězdička badyánu
- něco na posypání- např. kokos, ořechy, mák…
- Na čokoládovou polevu:
- 80 g čokolády na vaření
- 20 g kokosového oleje
Postup Datlové řezy se skořicí a badyánem
Postup přípravy receptu
-
Datle jsem namočila alespoň na 4 hodiny do studené vody, aby změkly.
Ořechy jsem najemno podrtila v mixéru a badyán v hmoždíři. Po 4 hodinách jsem z datlí slila vodu, rozmixovala na hladkou hmotu a smíchala s rozdrcenými ořechy, badyánem a medem.
Směs jsem natlačila do formy vystlané pečícím papírem a nechala tuhnout v lednici.
Zhruba po hodině jsem připravila čokoládovou polevu - ve vodní lázni jsem nechala rozpustit čokoládu a kokosový olej. Rozpuštěnou čokoládu jsem nechala trochu zchladnout a přelila s ní datlovou směs.
Přelité řezy jsem posypala skořicí, kokosem, mákem... a vrátila do lednice. Ještě než úplně zatuhly (cca po půl hodině v lednici) jsem je rozkrájela na kostky. Řezy jsem nechala přes noc ztuhnout. Těsně před podáváním jsem je poprášila skořicí.
Skladujte v lednici.