Daňčí ragú recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 600 g daňčího masa
- 100 g sádla
- 100 g slaniny
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkve
- 1 ks petržele
- kus celeru
- 2 ks hřebíčky
- kousek skořice
- 1-2 badyány
- 1 bobkový list
- 4 kuličky pepře
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky jalovce
- 1/3 l červeného vína
- vývar
- brusinkový kompot
- třešňová marmeláda
- 20 g mouky
- sůl a pepř
Postup Daňčí ragú
Postup přípravy receptu
-
Na sádle opečte kořenovou zeleninu.
Krátce na to přidejte na kostičky nakrájenou slaninu.
Když se nám směs začne lehce připékat, přidejte cibuli.
Když i cibule začne zlátnout, vložte do kastrolu osolené a opepřené daňčí maso. Krátce ho opečte, aby se zatáhlo.
Maso vyjměte, přidejte mouku a zlehka opražte.
Přidejte koření (já používám čajové sítko, které z hotového pokrmu snadno vyjmu), rajčatový protlak a podlijte vínem.
Vložte opět maso a vše jen velmi zvolna duste. Vývar nebo vodu přilévejte dle potřeby.
Přibližně v polovině dušení přidejte brusinkový kompot a marmeládu.
Když maso změkne, nechte vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú nechte odležet do druhého dne. Podávejte ho s knedlíky.