Ďábelské pečené vepřové koleno recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 vepřové koleno s kostí
- 1 vepřové koleno vykostěné
- 10 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 plná lžíce soli
- 5 bobkových listů
- 5 stroužků česneku
- 2 celé cibule
- 1 červená cibule
- 2 bílé papriky
- 3 feferonky
- 5 stroužků česneku
- tomatová pikantní omáčka HELLMANN'S
- kečupová omáčka neslazená OTMA
- sladkokyselá čínská omáčka Spak
- velkopopovický černý Kozel
Postup Ďábelské pečené vepřové koleno
Postup přípravy receptu
-
Omytá a očištěná kolena dáme vařit do vroucí vody, do které jsme předtím dali koření, cibule, česnek a sůl. Vaříme jednu hodinu a pak necháme vychladnout.
Maso vyndáme z vody, částečně naporcujeme (u kolena s kostí nakrojíme kůži na čtverečky a překrojíme ke kosti) a posolíme.
Cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky na proužky, česnek na plátky a semínek zbavené feferonky na špalíčky (pozor při vyplachování feferonek se nenaklánějte nad dřez a nenadechujte se, dostanete štiplavý až dusivý záchvat kašle a také pokud možno nekýchejte a nezacpávejte si nos, bude vás ještě hodně dlouho fest štípat).
Část této směsi vysypejte dno pekáče, zbytek pak přijde na maso.
Vylijte obsahy všech tří skleniček a nakonec zalijte pivem. Za občasného obracení a podlévání pečeme asi dvě hodiny na 180 °C. Poslední čtvrthodinu pečeme nepřikryté do křupava.