Ďábelské oči recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na světlé těsto:
- 6 bílků
- 1,5 sklenice cukru
- 1 sklenice bramborové moučky
- 1 PL octa
- 1/3 sklenice oleje
- Na tmavé těsto:
- 6 žloutků
- 2 celá vejce
- 6 PL moučkového cukru
- 4 PL hladké mouky
- 1 KL prášek do pečiva
- 2 PL kakaa
- 1/3 sklenice oleje
- Pudinkový krém:
- 1,25 sklenice mléka
- 1 balení vanilkového pudinku (bez cukru)
- 2 PL cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 kostka másla
- Dodatečně:
- 2 x želé v prášku s angreštovou, či jinou příchutí
- 180 g dětských piškotů
- čokoládovou polevu
- posekané vlašské ořechy na posypání
- Na nasáknutí piškotů:
- 1 KL rozpustné kávy
- 1/2 sklenice vařící vody
- 1 KL cukru
- můžeme dodat 1 PL rumu
Postup Ďábelské oči
Postup přípravy receptu
-
Světlé těsto - bílky ušleháme, ke konci dadat cukr a následně ostatní suroviny a jemně vymíchat.
Tmavé těsto - žloutky a vejce utřít s cukrem doběla, přidat mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej a mícháním spojit.
Pečící plech o rozměru 33/23 cm vyložit pečícím papírem a střídavě vkládat světlé a tmavé těsto a nakonec vidličkou jemně promíchat.Peče se v předem rozehřáté troubě na 180°C okolo 35 minut. Po vychlazení překrojit na dva pláty.
Z 1 a 3/4 sklenice mléka odlít 1/2 sklenice ve kterém se rozmíchá pudinkový prášek. Zbylé mléko zavařit z cukrem i vanilkovým a vlít rozmíchaný pudinkový prášek a vařit do zhoustnutí a následně vychladit.
Do změklého másla postupně (po lžíci) přidávat vychladlý pudink.
Kávu spaříme v 1/2 sklenice horké vody, osladít a popřípadě dát rum.
Obě balení želé rozpustit v 1/2 litru vroucí vody, ale NEVAŘIT !! Na jeden z plátu dát polovinu krému, následně uložit piškoty namočené v kávě mezi které vložit už silně tuhnoucí želé,. Na želé dát zbylý krém a přikrýt druhým plátem, který se polije rozpuštěnou čokoládou. Na konec posypat sekanými ořechy a dát do lednice vychladnout.