Cupcakes banán + Paříž recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Pařížská šlehačka:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 30 g cukru krupice
- 30 g holandského kakaa
- Cupcaky:
- 50 g holandského kakaa
- 240 ml vroucí vody
- 175 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
- 113 g změklého másla
- 100 g cukru krupice
- 2 celá vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- větší banán (nebo dva malé)
Postup Cupcakes banán + Paříž
Postup přípravy receptu
-
Den předem připravit pařížskou šlehačku. Smetanu svařit s kakaem a cukrem, nechat vychladnout a na noc šoupnout do ledničky.
Cupcaky: Vroucí vodou zalít kakao, vymíchat do hladké pasty. Máslo s cukrem vyšlehat do pěny, přidat vejce, extrakt a prosátou směs mouky, prášku a soli. Nakonec přimíchat zchladlou kakaovou hmotu.
Ve formě na muffiny vyloženou košíčky na pečení (plnit jen do 3/4) péct na 190°C cca 15-20 minut. Po úplném vychladnutí (odležení) lehce vydlabat vršek každého cupcaku a naplnit ho banánem (rozmačkaným vidličkou).
Před podáváním vyšlehat pařížskou šlehačku a zdobícím sáčkem aplikovat čepičku.