Cuketový perník s jogurtovou polevou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr písek
- 1 hrnek cuketa (nahrubo strouhaná)
- 1/2 hrnku mléka (podle potřeby i více)
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 2 lžíce povidel
- lžička koření do perníku
- 1 prášek do perníku
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- pikantní marmeláda
- poleva:
- 1 řecký jogurt (200 g)
- 2 čokolády ledové kaštany
Postup Cuketový perník s jogurtovou polevou
Postup přípravy receptu
-
V míse zamícháme všechny suroviny do polotekutého těsta.
Pečeme na pečícím papíru ve vyhřáté troubě na 180 st.
Zchladlou buchtu potřeme marmeládou.
Na polevu si rozpustíme čokoládu nad párou a vmícháme jogurt.
Natřeme na buchtu a necháme vychladit.