Cuketovélívanečkys Hraškou recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- Na lívanečky:
- 300 g nastrouhané cukety
- 100 g gazdovské slaniny
- 1-2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 cibule
- 2 pl lněného semínka
- 1 pl sušené bazalky
- 1/2 kl drceného kmínu
- Na těstíčko:
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 140 g sypké směsi Hraška
- 200 ml studené vody
- sádlo nebo olej na smažení
Postup Cuketovélívanečkys Hraškou
Postup přípravy receptu
-
Na drobnější kostičky pokrájenou slaninu dáme na 3 minuty orestovat na pánev, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a vše osmahneme do zlatavé barvy.
Cuketu oloupeme, rozkrojíme, nejlépe lžící odstraníme dužinu s jádry a nastrouháme ji do hlubší mísy na jemném slzičkovém struhadle.
Přidáme lněné semínko, bazalku, kmín a osmaženou směsku bez tuku (tuk necháme na pánvi na pozdější smažení) a promícháme. Dále přidáme těstíčko, které si připravíme rozmícháním Hrašky, prášku do pečiva a vody a vše důkladně znovu promícháme.
Na pánev do zbylého tuku po osmažení slaniny s cibulkou přidáme sádlo/olej, rozehřejeme a polévkovou lžící tvarujeme menší úhledné lívanečky. Po půl minutě obracečkou opatrně lívanečky ode dna pánve uvolníme (těsto se rádo ihned přichytává) a smažíme cca 2-3 minuty do zlatavé barvy.
Poté lívanečky otočíme a smažíme opět 2-3 minuty. Usmažené klademe na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší, nebo s různě upravenou zeleninou.