Crostini s tymiánovou riccotou a grilovanými houbami recept

Top Recepty, Studená kuchyně

Suroviny na recept

6 plátků bagety nebo jiného italského chleba
Bertolli s máslem a olivovým olejem
1 lžíce olivového oleje
1 větší šalotka
2 hrsti hlívy (lišek, hnědých žampionů)
50 ml suchého červeného vína
ocet aceto balsamico
200 g ricotty
1 stroužek česneku
2 - 3 větvičky tymiánu
lanýžový olej
mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bagetu pokrájejte diagonálně a jednotlivé plátky opečte v troubě nebo na rozehřátém grilu na pánvi, dokud nezezlátnou. Dejte stranou.

  2. Mezitím připravte na menší kusy houby. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte nadrobno pokrájenou šalotku. Po 2 minutách přihoďte houby a opékejte, dokud se voda z hub nevypaří a houby se nezačnou lehce přichytávat k pánvičce (asi další 3 až 5 minuty). Přilijte víno a zastříkněte balzamikovým octem. Nechte odpařit, přidejte mořskou sůl a čerstvě namletý pepř.

  3. Do ricotty vmíchejte podrcený a jemně nakrájený stroužek česneku, v prstech promnuté tymiánové lístky a kapku lanýžového oleje.

  4. Plátky bagety potřete Bertolli s máslem a olivovým olejem, navrstvěte libovolně tymiánovou riccotu a houby s šalotkou. Hotové crostini ihned podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!