Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 coquelet - mladí kohoutci
- 100 g změklého másla
- sůl
- pepř
- Nádivka:
- 200 g anglické slaniny
- 1 jarní cibulka
- 1/4 červené papriky
- 1/4 žluté papriky
- 200 g lesních hub
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce posekaného estragonu
- pár lístků čerstvé bazalky
- 1 lžíce čerstvé petrželky
- 4 lžíce šlehačky
- 4 lžíce mléka
- 1/2 veky
Postup Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou.
Příprava nádivky: Na pánvi opražit anglickou slaninu téměř dokřupava. Zamíchat tam jarní cibulky a smažit další 1 minutu, přidat houby a smažit, až houby pustí svou šťávu, asi za 5 minut. Zalít vše šlehačkou a přivést do varu. Vařit, až směs zhoustne. Odstavit ochutit lisovaným česnekem, solí a pepřem. Nechat vychladit. Pak přimíchat k nakrájené a v mléce namočené housce. Přidat drobně nakrájenou papriku a bylinky. Promíchat.
Rozdělit směs mezi kuřátka a nadít je. Pomocí páratek zavřít otvor a založit křidélka za záda. Položit kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a poklást máslem. Péci je asi 45-50 minut, nebo až je kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva. Kuřátka polévat výpekem. Coquelet s houbovou nádivkou podáváme s pečenými bramborami či bramborovým salátem.