Čokoládovo-rybízové řezy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 6 vajec
- 250 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g hladké mouky
- 3 zarovnané kávové lžičky prášku do pečiva
- 200 g hrubě mletých ořechů nebo mandlí
- 200 g hořké čokolády nebo na vaření-posekanou na malé kousky
- Náplň:
- 300 g rybízu (nebo jiné kyselejší ovoce)
- 3/4 l šťávy ze zavařeniny (nebo džusu-stejný jako ovoce)
- 2 malinové pudinkové prášky
- cukr podle chuti
- Krém:
- 2 šlehačky Rama Cremefine na šlehání
- 2 lžíce tmavého kakaa
- 1 lžíce moučkového cukru
Postup Čokoládovo-rybízové řezy
Postup přípravy receptu
-
Troubu zahřejeme na 200st./horkovzduch 180st.
Těsto: Ušleháme nejprve sníh z bílků.
Změklé máslo šleháme chvíli s cukrem do pěny, dále zašleháme žloutky, přidáme nasekané ořechy a čokoládu. Lehce zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka přidáme sníh.
Pečeme na 200st./180st. asi 30 min.
Náplň: Šťávu s ovocem zahřejeme k bodu varu a přidáme pudink.prášky zamíchané v troše vody. Vaříme do zhoustnutí. Ještě teplý pudink nalijeme na vychládlý piškot a necháme ztuhnout.
Krém: Šlehačku smícháme s cukrem a kakaem a vyšleháme dotuha.
Potřeme piškot a ozdobíme. Pozn.: Ovoce můžete nahradit i pár lžícemi kyselejší marmelády, kterou přidáte do šťávy nebo džusu.