Čokoládové sušenky bez mouky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1,5 skleničky (200 ml) nasekané hořké čokolády
- 2 bílky
- 1,5 skleničky moučkového cukru + na obalení
- 1/2 skleničky holandského práškového kakaa
- 1 rovná lžíce škrobu
- 1/4 lžičky soli
- špetka chilli (nemusí být)
Postup Čokoládové sušenky bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Předehřejme troubu na 180°C. Na plech dáme pečící papír. Rozehřejme ve vodní lázni 1 skleničku čokolády a dáme stranou, aby pomalu chladla.
Šlehačem vyšleháme bílky, průběžně přidáme 3/4 skleničky cukru. Šleháme, dokud neutvoříme tuhý krémový sníh. V míse promícháme 3/4 skleničky cukru, kakaový prášek, škrob, chilli a sůl a přimícháme je postupně do vyšlehaného sněhového krému.
Přimícháme půl skleničky nasekané zbylé čokolády do rozpuštěné čokolády a smícháme s bílkovým krémem. Těsto nabíráme polévkovou lžící, můžeme vyválet v moučkovém cukru a děláme kuličky, které přimáčkneme na pečící papír - necháme min. 5 cm mezery (nabudou, popraskají a roztečou se).
Pečeme 10 minut, necháme zchladnout a pak sundáme z pečícího papíru.