Čokoládové řezy se žloutkovým krémem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

3/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
2 lžíce kakaa
50 g nastrouhané hořké čokolády
3 lžíce rostlinného oleje
Na ozdobu:
kysaná smetana nebo šlehačka
Krém:
6 žloutků
2 lžíce cukru
2 lžíce citronové šťávy
4 lžíce smetany 33%
1 lžíci rumu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do mísy a ručním šlehačem ušleháme. Vlijeme do malého vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 20-30 minut.

  2. V páře šleháme metlou žloutky s cukrem a postupně přikapáváme citronovou šťávu, smetanu a rum. Pilně šleháme, aby se neutvořily hrudky, pokud je třeba, přidáme ještě smetanu. Šleháme do zhoustnutí.

  3. Vychladlý moučník nakrájíme, ozdobíme kysanou smetanou nebo ušlehanou šlehačkou. Podáváme s krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!